Playstation Classic aanbieding | Korting op de PS Classic

Nieuwe consoles worden steeds geavanceerder, maar een goed spel blijft een goed spel. Hoewel oudere games misschien niet de beste graphics hebben, blijven ze qua gameplay nog altijd ruim overeind ten opzichte van nieuwere games. Daarnaast speelt nostalgie een factor: het is simpelweg leuk om oude tijden te herleven middels het spelen van games uit het verleden. Sony haakt hier op in met de release van de Playstation Classic. Deze heruitgave van de originele Playstation stelt je in staat om diverse oude games, origineel uitgebracht voor de eerste Playstation, opnieuw te spelen. Twintig van jouw favorieten worden meegeleverd met deze compacte uitgave, die 45% kleiner is dan het in 1994 uitgebrachte origineel. Het ideale moment om gebruik te maken van een Playstation Classic aanbieding, zodat je de gouden tijd der videogames opnieuw kunt beleven.

Eigenschappen van de Playstation Classic

Wat de Playstation in 1994 bijzonder maakte, was het feit dat dit de eerste console was die 3D graphics kon produceren. Een bijzondere stap waardoor de Playstation met recht gezien kan worden als de grondlegger van het moderne gamen. Het is dan ook niet vreemd dat deze door Sony ontwerpen console de eerste console was die de grens van 100 miljoen verkochte consoles doorbrak. De Playstation Classic beschikt verder over:

• Hetzelfde ontwerp als het origineel, maar dan een stuk compacter (zo’n 45% kleiner).
• Inclusief twee controllers met kabel.
• HDMI-kabel
• Geheugenkaart om de progressie van je spellen op te slaan.
• 20 klassieke games.

Welke games worden met de Playstation Classic meegeleverd?

Het waren niet alleen de toentertijd revolutionaire graphics die de Playstation tot een klassieker maakten, maar de Playstation beschikte tevens over het allerbelangrijkste waar een console over kan beschikken: hele vette games. Immers zijn graphics heel mooi, maar het is uiteindelijk de gameplay waar het omdraait. Gameplay is wat een game een klassieker maakt, en het is op dit vlak dat de twintig door Sony gekozen games die meegeleverd worden met de Playstation excelleren. Een greep uit de selectie van games die je gelijk ontvangt bij aankoop van een Playstation Classic:

• Grand Theft Auto: do we need to say more? De roots van deze klassieke misdaadserie zijn terug te vinden in dit spel.
• Metal Gear Solid: de grootvader van de stealth games, het eerste avontuur van Solid Snake in 3D. Nog steeds één van de spannendste en meest inventieve games die ooit verschenen is.
• Final Fantasy VII: zeg je RPG, dan zeg je Final Fantasy. Deze fantasie-reeks blijven een genot om te spelen. Waarschijnlijk kleven er voor vroegere spelers van deze RPG nog mooie herinneringen aan dit spel.
• Tekken 3: krijg het gevoel van de arcade weer terug aan de hand van dit vechtspel. Of je nu tactisch speelt of blind de buttons loopt te mashen, het zal een spannend gevecht worden.
• Rayman: nog steeds de beste platformer die je op de Playstation kunt vinden.
• Tom Clancy’s Rainbow Six: ook een vette First Person Shoot mag niet ontbreken op dit console. Ook de multiplayer van dit spel is een absolute aanrader.