Waar moet je op letten bij het installeren van een console?

0
140

Steeds meer gamers vinden het belangrijk om hun eigen privacy te waarborgen. Wanneer men een online game speelt, staat bij steeds meer spellen aangegeven uit welk land gebruikers afkomstig zijn. Dit is niet altijd een prettige gedachte! Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je per ongeluk ruzie krijgt met andere gamers. Je moet er niet aan denken, dat een gebruiker in zo’n geval kan achterhalen waar je vandaan komt. Reden genoeg om goed naar je privacy instellingen te kijken bij het installeren van een console. In dit artikel belichten we verschillende factoren, die hierbij belangrijk kunnen zijn.

Voorkom dat je activiteiten gedeeld worden

Veel consoles hebben een homepage, waarop je de activiteiten van andere gamers kunt volgen. In het bijzonder de gamers uit je eigen netwerk. Het is niet altijd even prettig als anderen kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Om die reden kan het verstandig zijn om het automatisch delen van activiteiten uit te schakelen. Ook kun je uitschakelen dat andere gamers uit je netwerk kunnen volgen wanneer je online bent. Zo kun je in alle rust gamen, zonder bang te hoeven zijn dat je lastiggevallen wordt door andere gamers.

Maak gebruik van een VPN op je console

Naast de mogelijkheid om je privacy instellingen verder aan te scherpen, zou je het gebruik van een VPN kunnen overwegen. Een VPN is een “Virtual Private Network”, wat betekent dat je internetverkeer wordt omgeleid. Zo lijkt het voor andere gebruikers alsof je afkomstig bent uit bijvoorbeeld Brazilië of Amerika. Het gebruik van een VPN is ook raadzaam, als je de console gebruikt om bijvoorbeeld films op Netflix te kijken. Sommige films worden geblokkeerd voor Nederlandse gebruikers. Met Netflix lijkt het alsof je uit een ander land komt, waar deze films misschien wel worden toegestaan. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste VPN te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here