Hoe zorg je voor een goede internetverbinding op je console?

0
915

Een snelle en goede internetverbinding is voor de online-gamebeleving een pré. Voor elke gamer is een trage of haperende internetverbinding een ware nachtmerrie. Maar hoe kun je nou zorgen voor een snelle internetverbinding? Kun je beter je console op de kabel aansluiten of is via de wifi toch beter? Dit artikel geeft je antwoord.

Wifi of kabel?

Wifiverbinding of verbinding via de kabel is beide makkelijk te verbinden. Met wifi vul je simpelweg het wachtwoord in van het wifi-netwerk en je kunt gaan. Met kabelverbinding kun je de kabel in je console steken en game maar. Maar wat is nou beter en sneller? Simpel gezegd is de verbinding via de kabel bijna altijd wel sneller. Echter is het niet altijd even praktisch om een kabel in je console te hebben en deze telkens weer in en uit je console te halen wanneer je deze verplaatst, dan is wifi die beste oplossing. Het enige nadeel van wifi is dat je sneller de kans hebt dat er lag ontstaat door een verzwakt signaal, iets wat je met een kabel niet zo snel zult hebben. Het is dus voor persoonlijke kwestie of je liever via de kabel speelt of via de wifiverbinding.

Internetprovider

Wanneer je op de kabel speelt of niet de mogelijkheid hebt tot een kabel en je internetverbinding is nog steeds traag is, kan dit eventueel liggen aan de internetprovider. Internetproviders bieden vaak verschillende internetsnelheden aan. Je kunt de verschillende internetproviders vergelijkenom zo de snelste internetverbinding te vinden tegen de beste prijs.

Router

Wanneer het niet aan je internetsnelheid ligt maar enkel aan het signaal is de kans groot dat het aan je router ligt. De router zorgt ervoor dat het internetsignaal wordt verstuurd door het huis, wanneer je router niet goed is kan het zijn dat het signaal niet sterk is of langzaam internet verstuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here