Home Blog

Hoe zorg je voor een goede internetverbinding op je console?

0

Een snelle en goede internetverbinding is voor de online-gamebeleving een pré. Voor elke gamer is een trage of haperende internetverbinding een ware nachtmerrie. Maar hoe kun je nou zorgen voor een snelle internetverbinding? Kun je beter je console op de kabel aansluiten of is via de wifi toch beter? Dit artikel geeft je antwoord.

Wifi of kabel?

Wifiverbinding of verbinding via de kabel is beide makkelijk te verbinden. Met wifi vul je simpelweg het wachtwoord in van het wifi-netwerk en je kunt gaan. Met kabelverbinding kun je de kabel in je console steken en game maar. Maar wat is nou beter en sneller? Simpel gezegd is de verbinding via de kabel bijna altijd wel sneller. Echter is het niet altijd even praktisch om een kabel in je console te hebben en deze telkens weer in en uit je console te halen wanneer je deze verplaatst, dan is wifi die beste oplossing. Het enige nadeel van wifi is dat je sneller de kans hebt dat er lag ontstaat door een verzwakt signaal, iets wat je met een kabel niet zo snel zult hebben. Het is dus voor persoonlijke kwestie of je liever via de kabel speelt of via de wifiverbinding.

Internetprovider

Wanneer je op de kabel speelt of niet de mogelijkheid hebt tot een kabel en je internetverbinding is nog steeds traag is, kan dit eventueel liggen aan de internetprovider. Internetproviders bieden vaak verschillende internetsnelheden aan. Je kunt de verschillende internetproviders vergelijkenom zo de snelste internetverbinding te vinden tegen de beste prijs.

Router

Wanneer het niet aan je internetsnelheid ligt maar enkel aan het signaal is de kans groot dat het aan je router ligt. De router zorgt ervoor dat het internetsignaal wordt verstuurd door het huis, wanneer je router niet goed is kan het zijn dat het signaal niet sterk is of langzaam internet verstuurd.

Waar moet je op letten bij het installeren van een console?

0

Steeds meer gamers vinden het belangrijk om hun eigen privacy te waarborgen. Wanneer men een online game speelt, staat bij steeds meer spellen aangegeven uit welk land gebruikers afkomstig zijn. Dit is niet altijd een prettige gedachte! Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je per ongeluk ruzie krijgt met andere gamers. Je moet er niet aan denken, dat een gebruiker in zo’n geval kan achterhalen waar je vandaan komt. Reden genoeg om goed naar je privacy instellingen te kijken bij het installeren van een console. In dit artikel belichten we verschillende factoren, die hierbij belangrijk kunnen zijn.

Voorkom dat je activiteiten gedeeld worden

Veel consoles hebben een homepage, waarop je de activiteiten van andere gamers kunt volgen. In het bijzonder de gamers uit je eigen netwerk. Het is niet altijd even prettig als anderen kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Om die reden kan het verstandig zijn om het automatisch delen van activiteiten uit te schakelen. Ook kun je uitschakelen dat andere gamers uit je netwerk kunnen volgen wanneer je online bent. Zo kun je in alle rust gamen, zonder bang te hoeven zijn dat je lastiggevallen wordt door andere gamers.

Maak gebruik van een VPN op je console

Naast de mogelijkheid om je privacy instellingen verder aan te scherpen, zou je het gebruik van een VPN kunnen overwegen. Een VPN is een “Virtual Private Network”, wat betekent dat je internetverkeer wordt omgeleid. Zo lijkt het voor andere gebruikers alsof je afkomstig bent uit bijvoorbeeld Brazilië of Amerika. Het gebruik van een VPN is ook raadzaam, als je de console gebruikt om bijvoorbeeld films op Netflix te kijken. Sommige films worden geblokkeerd voor Nederlandse gebruikers. Met Netflix lijkt het alsof je uit een ander land komt, waar deze films misschien wel worden toegestaan. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste VPN te vinden.